tisdag 31 maj 2016

Första NC Körd

Då var första tävlingen i Norrland avklarad, på en halkigt och ojämn bana i Piteå under strålande sol gick det väldigt bra för dom flesta i tältet. Vi vet att tonykarten inte gillar dåligt fäste men Daniel gjorde det väldigt bra och knep tredje platsen och Tommy fin fyra, Simon hade otur och skar motorn i finalen i Kz2. I junior 125 hade Leo bästa utgångsläget men efter en kollision var hans dag förstörd,  Viktor hade tekniska problem och slutade åtta,däremot gjorde Albin en förnämlig debut i j125 och slutade fyra.
Söndag bjöd på fortsatt solsken och banan började äntligen få ett litet tillstymmelse till fäste och vi kröp närmare täten, tyvärr åkte Daniel på en startsmäll när han var på väg mot andra platsen men från sista plats efter starten gick det fort och han slutade fyra.
Simon med Daniels reserv motor hade mycket bra fart under dagen men även han råkade ut för en smäll och slutade sjua. Grattis till Tommy som efter fin körning slutade trea. I junior 125 hade Leo återigen bästa utgångsläget och nu knöt han ihop säcken och tog sin första pallplats i j125 stort grattis. Och efter tre!byten av tändmoduler fick även Viktor snurr på grejerna och åkte upp till en fin fjärde plats, även Albin fortsatte att förbättra sina tider och det räckte till en åttonde plats.
Till det tråkiga hör att ett fåtal  personer lyckats med att plocka bort en träning från söndagen vilket innebär att man blir väldigt begränsad att testa nya saker inför racet och spänningen försvinner.Min åsikt är att åker man på en tävling vill man köra kart inte få det överstökat fortast möjligt dom som tycker det borde kanske hålla på med något annat och alla föräldrar och förare jag pratade med i Piteå tyckte det var skit med borttagen träning men man får hoppas att det blir en ändring så man slipper byta serie för att få köra kart. Anders.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar