måndag 4 mars 2019

Vad händer i Norrland

Man kommer hem efter en tävling i Italien med 350 startade och man är på tå för att börja med allt jobb inför säsongen i Norrland då plötsligt sparkas benen undan efter man läst nya reglerna i NC. Tyvärr har en människa lyckats få igenom sina förslag  att förstöra NC bara för att inte alla klubbar har sina representanter på ett NC möte. Denna människa har i tio års tid jobbat på att vi ska sluta köra kart på tävlingarna i Norrland och nu verkar han lyckas. Först och främst att stryka en träning göra att hela spänningen försvinner ur racet för det är på träningarna man ska hitta rätt inställningar och få förarna varma i kläderna. Om man nu inte får igång karten på den enda träningen så är man diskad från tävlingen som det står i reglemente, dessutom med bara en träning så tvingas alla att komma på dagen före träningen som man också höjt avgiften på... Tror verkligen den som föreslagit detta och fått igenom detta i NC att det här är rätt väg att få fler utövare i Norrland?
Jag tror definitivt inte att det är så, folk investera en hel del pengar i kartingen och vill köra så mycket som möjligt och jag har hört att flera överväger att köra MKR istället och börjar vi tappa förare dit så kommer definitivt inte tävlingarna i Norrland att gå Ihop. Jag hoppas verkligen alla klubbar tar tag i detta så vi får vettiga tävlingar i Norrland i sommar och det finns ett reglemente hos SBF som vi självklart ska köra efter och inte nå eget skit som gör NC till en B-serie i Sverige för det är det nog ingen som vill.

5 kommentarer:

 1. Jag håller med. Sen undrar om beslutet är giltigt. Det överensstämmer inte med motionen, de var väl inte beslutsmässiga på mötet.

  SvaraRadera
 2. Det är inte godkänt att plocka vissa delar ur en motion och godkänna det, om inte motionen godkännes till fullo stryks den och en ny motion måste lämnas in så det måste alla ledare som vill ha en vettig serie i Norrland jobba med och det börjar bli lite bråttom innan fler drar till andra serier .

  SvaraRadera
 3. Kan hålla med om att hur beslutet tagits har varit felaktigt då det borde varit mer diskussioner om hur tävlingarnas upplägg ska lösas. Men det upplägget kom fram utav att alla klasser ska kunna köra inklusive OKJ och OK som det propsats på att införa.

  Höjningen av priset träningen dagen innan är ett förslag som kommit från norr om er då de tyckte att det var svårt att få ihop ekonomin vid tävling.

  Nu vet jag inte om ni har kontaktat NC angående det här, men gör det om ni inte gjort det och presentera gärna då ett eget förslag på ett upplägg som kan göra alla nöjda. Eftersom säsongen inte har startat så ska det väl inte vara nåt problem att ändra det som beslutats. Och det är ju upp till de klubbar som är anslutna att ta sitt ansvar i det hela.

  SvaraRadera
 4. Det är riktigt fel att ta ok och okj som ett argument att dra ner på körandet på en tävling, först och främst så kommer det aldrig att bli nå okj sen att ok var på tapeten var bara för att många från senior 125 ville åka det så självklart skulle det aldrig bli båda dom klasserna eftersom det knappast trillar ner tio nya förare från himlen. Problemet nu är att det ryktas om att ett antal senior åkare drar till andra serier med dagens upplägg i NC och då får verkligen klubbarna problem att få ekonomi i tävlingen om det försvinner en hel klass. Jag har pratat med en del funktionärer och det dom tycker är sämst är dom långa pauserna. Korta ner lunchen till en halvtimme och ta bort uppehållet före finalen, det går att en person delar ut en macka och dricka till funktionärerna på eftermiddagen så har vi sparat in tiden för att köra en till träning sen ska prisutdelningen självklart ske direkt efter körda final, det är konstigt att det funkar på EM, VM och alla andra stora tävlingar och serier utomlands men inte i Norrland...

  SvaraRadera
 5. Bra förslag. Såg att Albin hade lämnat nåt förslag på NC:s hemsida också. Men förslagen måste komma till NC för att nåt ska hända.

  SvaraRadera